Onze soorten Kaviaar

Poissonnerie Irma biedt vijf kaviaarsoorten aan van het Belgische merk Royal Belgian Caviar.

Deze kaviaarsoorten zijn 100% Belgisch, 100% natuurlijk & bereid op traditionele wijze.

Gold Label
Platinum
Osietra
Beluga
White Label
De kunst van kaviaar

Khavyar

Het woord kaviaar is afgeleid van het Turkse khavyar, wat “eieren” betekent. Kaviaar bestaat eenvoudig uit gezouten niet bevruchte steureieren. De kunst om de perfecte smaak te verkrijgen ligt vooral in de kwaliteit van de steureieren en die wordt voor een groot stuk bepaald door de voeding van de dieren.
Royal Belgian Caviar

Gold Label

Siberische steur of kruising tussen Russische en Siberische steur.
2,7mm tot 3,2mm (klein tot gemiddeld)
Ziltig, gevolgd door een rijke, romige smaak met een aangename subtiele nasmaak
Royal Belgian Caviar

Platinum

Kruising tussen Russische en Siberische steur
2,9mm tot 3,4mm (gemiddeld)
Stevige eitjes met ziltige, romige smaak en een subtiele nootachtige toets
Royal Belgian Caviar

Osietra

Steur voornamelijk afkomstig uit de Kaspische zee regio,
ook wel Russische steur genoemd
2,9mm tot 3,4mm (gemiddeld)
Aangenaam mondgevoel met ziltige en typische nootachtige smaak gevolgd door toetsen van mineraliteit
Royal Belgian Caviar

Beluga

Beluga steur
Minstens 3,5mm (groot)
Delicate ziltige smaak gevolgd door rijke, boterachtige en romige toetsen met een ongelooflijke verfijnde nasmaak
Royal Belgian Caviar

White Pearl

Albino Sterlet steur
2,2mm tot 2,7mm (klein)
Rijke boterachtige, ziltige en romige smaak die smelt op de tong

Poissonnerie Irma werkt al jaren samen met Royal Belgian Caviar!

100% Passie
Royal Belgian Caviar mag zich terecht pionier van het zwarte goud noemen. In 2002 brachten ze als eerste Belgische producent kaviaar op de markt.

Royal-belgian-caviar1

Tekst en foto’s © Royal Belgian Caviar